despre noi

Asociaţia Studenților „USAB United Students” Timișoara (AOS USAB US) reprezintă o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care are drept misiune susținerea și promovarea intereselor socio-profesionale ale studenților din cadrul Universității de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara.

AOS USAB US beneficiază de recunoaştere din partea universității,asumându-şi un rol important în procesul de modernizare a învăţământului superior, urmărind îmbunătăţirea cadrului de desfăşurare al activităţilor didactice dar și reprezentarea intereselor educaţionale şi sociale ale studenţilor din cadrul universității. Activitatea şi misiunea organizaţiei sunt reflectate atât la nivel local, cât şi la nivel naţional, asociația făcând parte din Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR).

SCURT ISTORIC

Asociația Studenților „USAB United Students” din Timișoara și-a început călătoria ca un vis îndrăzneț al unui grup de studenți dedicați, uniți de dorința de a aduce o schimbare pozitivă în sânul comunității academice. De-a lungul timpului, organizația noastră s-a dezvoltat într-un catalizator puternic pentru inovație și progres, lansând și implementând o gamă variată de proiecte educaționale, sociale și culturale.

Aceste inițiative au avut un impact profund asupra experienței studențești, contribuind nu doar la îmbunătățirea calității educației, ci și la consolidarea unei comunități studențești mai vibrante și angajate. Fie că a fost vorba de organizarea de conferințe, ateliere de lucru, campanii de conștientizare socială sau evenimente culturale, fiecare proiect a reflectat angajamentul nostru față de excelență și dezvoltare continuă.

De asemenea, am pus un accent deosebit pe colaborarea cu diverse entități academice și non-academice pentru a extinde orizonturile și oportunitățile disponibile pentru studenții noștri. Prin aceste parteneriate, am reușit să construim poduri între teorie și practică, facilitând astfel un proces de învățare mai cuprinzător și aplicat.

Pe măsură ce ne continuăm călătoria, rămânem dedicați misiunii noastre de a servi interesele studenților și de a contribui activ la evoluția comunității academice. Fiecare pas pe care îl facem este îndreptat către crearea unui mediu academic mai incluziv, inovativ și inspirațional pentru toți membrii comunității noastre.

activitatea

NOASTRA

“Munca în echipă este secretul care face ca oamenii obișnuiți să obțină rezultate ieșite din comun.”

 

  • Susținerea și promovarea intereselor socio-profesionale ale studenților universități
  • Sprijinirea activității de modernizare a învățământului universitar
  • Informarea studenţilor cu privire la proiectele derulate la nivel local sau naţional, cu impact asupra activităţii academice
  • Colaborarea cu alte asociații, fundații, organizații sindicale, organizații patronale, organe ale administrației publice de stat centrale sau locale, instituții de învățământ și alte organisme în vederea desfășurării de activități necesare îndeplinirii obiectivelor organizației;
  • Desfășurarea unor proiecte care să conducă la dezvoltarea profesională şi personală a studenţilor, contribuind la îmbunătăţirea programului de pregătire profesională
  • Consolidarea relaţiilor dintre studenţi, facultate şi mediul antreprenorial

La Asociația Studenților „USAB United Students” 

Ne dedicăm susținerii și promovării intereselor socio-profesionale ale studenților de la Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara. Angajamentul nostru se extinde dincolo de sălile de curs, îmbrățișând fiecare aspect al vieții studențești, de la dezvoltarea academică până la îmbogățirea experienței sociale și profesionale.

Fiecare inițiativă pe care o întreprindem este ghidată de dorința de a contribui la formarea unor viitori profesioniști bine pregătiți și conștienți de rolul lor în societate. Ne străduim să oferim o platformă unde ideile inovatoare, creativitatea și spiritul antreprenorial să fie nu doar încurajate, dar și fructificate. Acest lucru se manifestă prin programele noastre diverse, care includ ateliere, seminarii, proiecte de cercetare și colaborări cu sectorul profesional.

Acțiunile noastre sunt întotdeauna în consonanță cu valorile și principiile Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, promovând excelența academică și integritatea în toate demersurile noastre. Prin aceasta, ne propunem să ne asigurăm că fiecare student beneficiază de cele mai bune oportunități pentru dezvoltare personală și profesională.

 

MISIUNE

Susținerea și promovarea intereselor socio-profesionale ale studenților din cadrul Universității de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara.

VIZIUNE

Viziunea noastră este de a crea un mediu universitar în care fiecare student să se simtă valorizat, motivat și susținut în parcursul său educațional și profesional. Ne angajăm să oferim o platformă pentru dezvoltare, inovație și colaborare, facilitând astfel schimbul de idei și experiențe între studenți și comunitatea academică. Ne propunem să fim un catalizator al schimbării, încurajând inițiativa studențească și promovând excelența în toate domeniile de studiu.

Obiective

Îmbunătățirea experienței educaționale: Prin inițiative și programe orientate către îmbunătățirea calității procesului de învățământ și asigurarea accesului la resurse educaționale moderne.

Promovarea dezvoltării personale și profesionale: Organizarea de ateliere, seminarii și evenimente care contribuie la dezvoltarea abilităților și competențelor studenților.

Creșterea implicării studenților în comunitate: Încurajarea voluntariatului și participarea activă în proiecte comunitare și sociale.

Consolidarea legăturii dintre universitate și piața muncii: Facilitarea accesului la stagii de practică, programe de mentorat și colaborări cu companii și instituții.

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Accepta
Decline