Unitate în sport, excelență în acțiune

CSU

Timișoara

 

 

 

 

ISTORIC

În luna octombrie a anului 1949, CSU Timișoara a jucat primul meci de rugby la Sighișoara cu echipa Locomotiva din oraș, pe care l-a câștigat cu 34-0.

Din 1966, numele echipei devine Universitatea Timișoara, la conducerea echipei fiind Mitică Antonescu. Din acest an începe marea ascensiune a echipei timișorene. În sezonul 1969-1970 locul 3, 1970-1971 locul 5, iar în 1971-1972 CAMPIOANĂ, primul titlu național obținut de o echipă din afara Bucureștiului.

În anii 90, Timișoara ajunge să cucerească bronzul Campionatului Național, dar marile performanțe se scriu cu începere din 2011 când echipa cucerește trofee în aproape fiecare an. 2015 a fost un an aproape de neegalat cu câștigarea campionatului, Cupei României, Cupei Regelui și participarea în cupele europene.

Trofeele rugbiului timișorean

 

– Titluri de campioană națională: 1972, 2012, 2013, 2015, 2017, 2018

– Cupe ale României: 2011, 2014, 2015, 2016, 2021

– Cupa Regelui: 2015

– Cupa Europei Centrale: 2009

Cupa României la rugby în 2021

Echipa SCM USVT Timişoara a câștigat Cupa României la rugby în 2021, învingând CSM Ştiinţa Baia Mare cu scorul de 22-15. Meciul final, disputat pe Stadionul Naţional de Rugby “Arcul de Triumf” din Bucureşti, a fost programat inițial pentru 27 noiembrie anul precedent, dar a fost amânat și reprogramat de mai multe ori din cauza unor circumstanțe neprevăzute, inclusiv prezența echipei Baia Mare într-un turneu în Africa de Sud și impactul variantei Omicron a coronavirusului.

În ciuda acestor amânări, echipa Timişoara a arătat o formă impresionantă în meci, dominând partida și demonstrând o concentrare și determinare superioară. Acest triumf a marcat a cincea Cupă a României câștigată de Timişoara, adăugându-se la succesele din 2011, 2014, 2015 și 2016.

 

SCM – USV Timișoara Rugby are un nou antrenor

Miercuri, 13 decembrie 2023, Sport Club Municipal Timișoara și Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, au organizat conferința de prezentare a noului antrenor al echipei în persoana lui Mugurel Preda. Mugurel Preda a fost jucător profesionist la Steaua București, până în 2007, după aceea a început să activeze ca antrenor. Din 2011, a plecat în Franța unde a fost antrenor la o echipă de rugby opt ani de zile. Acolo și-a aprofundat studiile privind rugby-ul. În 2018, s-a întors în România pentru a lua echipa Buzăului să o antreneze. În 2022, a semnat iarăși cu Steaua cu care a câștigat Cupa României la București.

 

La eveniment au participat rectorul USVT, prof.univ.dr. Cosmin Alin Popescu și prorectorii Petru Mergheș și Sorin Stanciu, din partea Universității de Științe ale Vieții, directorul Alina Botezatu și managerul Dănuț Borzaș. Echipa SCM USV Timișoara este proaspătă medaliată cu bronz în Liga Națională va disputa finala Cupei României în 2024. 

Cu acest prilej, rectorul USVT, prof.univ.dr. Alin Cosmin Popescu a declarat: “Pe pe baza parteneriatului dintre SCM Timișoara și USVT, gestionăm această echipă, dar o gestionăm cu sufletul și punem umărul acolo unde este nevoie să ajutăm. Sunt multe de spus despre a pune umărul, fiindcă această echipă a demonstrat că poate să facă performanță și are performanțe frumoase. Vorbim de o echipă de rugby multimedaliată la nivel național, în Federația Română de Rugby, cu succese foarte frumoase, în 2021, 2022 și 2023. Vorbim de cupa de aur, cupa de argint și cupa de bronz. Îi felicităm pe tinerii de la SCM USV Rugby Timișoara pentru marile lor reușite. În acest moment, este echipa care are cel mai bun palmares din toate sporturile practicate în zona noastră. E bine să investim în sport, dar cel mai important este să investim acolo unde se înregistrează performanță, așa cum este și echipa de rugby SCM USV Timișoara. În 2024, sigur vom aduce o nouă cupă în palmaresul echipei. Este un motiv de mândrie pentru noi ca timișoreni, ca bănățeni și ca universitate. Felicit conducerea echipei și pe tinerii curajoși și muncitori”.

 

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Accepta
Decline