Unitate în sport, excelență în acțiune

Clubul

Sportiv USVT

 

 

 

 

scurt istoric

Activitatea sportivă de performanță în universitate a început în anul 1965, în cadrul Clubul Sportiv USVT fiind înființate secțiile de Volei, Fotbal și Handbal. Asociația era finanțată de către Ministerul Învățământului având buget separat pe ramuri de sport.

Cele mai înseminate rezultate le-a avut echipa de Judo care din anul 1974 activa în divizia A, obținând 3 titluri de campion național la Judo în anii 1975-1977 prin sportivul Solomon Tibor și 2 titluri de vicecampion prin Malnas Stefan. Echipa de Judo a fost coordonată de dl. Asist. Bogdan Constantin, ulterior fiind antrenor al Naționalei României în 1980 și al Israelului în anul 1982. Echipele de Volei, Handbal și Fotbal activau în campionatul județean. Din anul 1977 în cadrul asociației a fost înființată și secția de Echitație condusă de Generalul Tomescu Gheorghe, în prezent de echipa de echitație este condusă de dna.ing. Flavia Bochiș, cu rezultate deosebite.

 În perioada 2000-2006 echipa de volei Clubul Sportiv USVT coordonată de Lect. Dr. Petru Merghes a câștigat an de an Campionatul Municipal de volei.

Începând din anul 2008  echipa de fotbal, coordonată de către fostul internațional de fotbal Cicerone Manolache și Asist. Dr. Narcis Văran a activat în Campionatul Municipal  de fotbal Timisoara, ce-a mai bună clasare fiind în sezonul 2009-2010, locul 2.

ACTIVITATI

În ultimii ani universitatea noastră s-a implicat în activitatea sportivă de performanță stabilind parteneriate cu echipe sportive de top. În anul 2018 a încheiat un parteneriat cu echipa de futsal Informatica Timişoara, Campioană Naționala, câștigătoarea Supercupei României, fiind de altfel, singura echipă românească în anul 2018 calificată în grupele Champions League, sub egida UEFA.

Anul 2021 a consemnat încheierea unui parteneriat între USVT şi Sport Club Municipal Timişoara, prin care Secţia de rugby a intrat sub egida Universităţii noastre, devenind S.C.M. USV Timisoara, este câștigătoarea Cupei României în anul 2021.

În acest context, având infrastructura și parteneriatele cu aceste echipe reprezentative și totodată trendul de  dezvoltare a sportului de performanță si de recreere universitar,  am ridicat ștacheta formând o structură sportivă, S.C.M. USV Timisoara, care să reprezinte, să promoveze și să sprijine dezvoltarea sportului în universitate.

Misiunea NOASTRă

S.C.M. USV Timisoara își asumă misiunea de a promova excelența în sportul universitar, susținând dezvoltarea atât a sportului de performanță, cât și a celui recreativ în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Timișoara. Inspirându-ne din bogata noastră istorie sportivă, începând din 1965, ne angajăm să cultivăm spiritul sportiv, integritatea și dedicația în rândul studenților și personalului universitar.

Valorizăm tradiția noastră în sporturile precum judo, volei, fotbal și handbal, mândrindu-ne cu performanțele remarcabile și cu antrenorii de renume care au contribuit la succesul nostru. Prin parteneriatele stabilite cu echipe sportive de top, cum ar fi Informatica Timișoara și Sport Club Municipal Timișoara, ne extindem orizonturile și sporim oportunitățile pentru atleții noștri.

Ne propunem să fim un exemplu de excelență și inovație în sportul universitar, facilitând accesul la infrastructuri moderne și programe de antrenament de calitate. Clubul nostru este dedicat nu doar performanței sportive, dar și dezvoltării personale și profesionale a membrilor săi, prin promovarea unui stil de viață sănătos, a muncii în echipă și a respectului reciproc.

În acest spirit, S.C.M. USV Timisoara se angajează să fie un pilon central în comunitatea universitară și în societatea largă, contribuind la creșterea recunoașterii și prestigiului Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Timișoara pe scena sportului național și internațional.

Sportul: Pulsul USVT

Sportul joacă un rol esențial în viața academică și comunitară a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Timișoara, contribuind semnificativ la dezvoltarea fizică, mentală și socială a studenților și personalului. Prin participarea la activități sportive, membrii comunității universitare își îmbunătățesc sănătatea, rezistența, concentrarea și performanțele academice.

Sportul în universitate promovează un spirit de echipă, învățând studenții să colaboreze, să-și depășească limitele și să dezvolte un sentiment de camaraderie și respect reciproc. Aceste experiențe sportive cultivă lideri și cetățeni responsabili, pregătiți să facă față provocărilor vieții profesionale și personale.

USVT recunoaște și valorizează aceste beneficii, susținând o gamă largă de activități sportive și facilitând accesul la resurse și infrastructuri sportive de top.

In cadrul acestui club functioneaza urmatoarele Sectii:

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Accepta
Decline