Povestea Noastră în Fiecare Notă

Akademika

BANAT CHORUS

 

 

 

despre noi

Totul a început cu dorința conducerii de a avea un cor universitar dar, cu timpul, a devenit ceva mai mult. Akademika Banat Chorus nu reprezintă doar corul USVT, reprezintă o familie, un “safe place”. La început colegi de facultate și de cor, am început să legăm prietenii, unele foarte strânse. Pasiunea pentru cântat ne-a adunat împreună, empatia ne-a ajutat să creștem împreună. Noi nu doar cântăm, noi ne ajutăm între noi fizic, psihic sau moral, și mai important, ajutăm lumea și suntem #împreunăpentrucomunitate, fiind și motto-ul după care ne ghidăm. Pe lângă piese, noi am învățat să ne ajutăm semenii de lângă noi, să empatizăm cu ei, am învățat și cum să ne valorificăm vastele cunoștiințe dobândite atât în cadrul universității cât și înafara ei (ex cunoștiinte gastronomice, organizatorice, entertainment).

ACTIVITATI

De când am luat ființă, am participat atât la acțiuni culturale (recitaluri la deschideri de evenimente, concerte, concursuri) dar și evenimente social-cultural-educative cum ar fi: Crăciun de Vară, DoomFest, concursuri gastronomice, evenimente pentru copii de la DGASPC- alături de Poliția Locală Timișoara și DoomStrike Banat-, Innovation Labs,  ore de științele vieții cu elevii Liceului de Arte Timișoara, Concert Caritabil de Crăciun și multe altele.

Pe lânga toate evenimentele enumerate mai sus, punem accent și pe dezvoltarea personală a fiecăruia dintre noi, prin partea artistică și culturală, îmbinată cu performanțele școlare demonstrând ca suntem capabili și de alte lucruri extraordinare. Exemple fiind și cursul de antreprenoriat care pe mine m-a ajutat să am și o altă perspectivă, reușind să dezvolt un prototip de afacere care a fost prezentat în târgul de afaceri, având un feedback foarte bun din partea celor prezenți, și participarea la concursul UrbanLab For Green Cities unde am dezvoltat alta idee pentru un oraș mai sustenabil, idee ce poate fi transpusă și ca o afacere. Și multe alte activități care ne ajută în formarea noastră ca oameni și pe parcursul nostru profesional (Mihali Marieta Ștefania, coordonator AkademikaBanat Chorus)

D-na Nicolaescu și cu noi, membrii Akademika Banat suntem nerăbdători să ne mărim familia. Nu trebuie neapărat să știi să cânți, doar să iubești muzica.

Dincolo

de Muzică…

 

La Akademika Banat Chorus, credem că muzica este mai mult decât note și acorduri – este o punte către inovare și creativitate. Membrii noștri sunt încurajați să aducă întreaga lor personalitate și pasiune, transformând corul într-un spațiu vibrant pentru schimb de idei și inspirație.


Spiritul nostru de colaborare și explorare ne conduce în inițiative interdisciplinare, unde muzica întâlnește alte forme de expresie artistică și intelectuală, creând astfel experiențe unice și memorabile.

Un Portret al Diversității și Creativității

Fiecare fotografie din galeria noastră spune o poveste despre entuziasmul și dedicarea membrilor noștri. De la recitaluri impresionante la festivaluri și evenimente comunitare, Akademika Banat Chorus este sinonim cu energia, talentul și spiritul de echipă. Imaginile noastre reflectă nu doar momente de succes, ci și procesul creativ, orele de muncă și legăturile strânse care se formează în cadrul corului. Aceste fotografii sunt mărturii vizuale ale modului în care muzica ne unește și ne transformă, ducându-ne dincolo de limitele convenționale ale artei.

 

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Accepta
Decline