Pasiunea întâlnește Tradiția

Akademika

BANAT

Ansamblul Folcloric Studentesc

 

 

 

despre noi

Ansamblul Folcloric Studențesc “Akademika Banat”, înființat în luna mai a anului 2022, reprezintă expresia vie a tradiției și culturii în inima Universității noastre. Componența ansamblului este la fel de diversă ca patrimoniul pe care îl prețuim, incluzând studenți din toate facultățile și de la Master. Prin talentul și pasiunea lor, membrii ansamblului au adus culoare și dinamism scenei culturale, participând la evenimente folclorice, festivaluri și concursuri, și bucurându-se de recunoaștere în presă, la televiziune și în mediul online. Acest club nu este doar un loc de învățare și perfecționare a dansului tradițional, ci și un spațiu de descoperire și celebrare a bogatei moșteniri culturale a Banatului, a României și chiar a altor naționalități.

ACTIVITATI

Ansamblul nostru este un adevărat tezaur de activități și evenimente care promovează cultura și tradițiile folclorice. De la învățarea și perfecționarea dansurilor tradiționale, la crearea unor coregrafii originale ce îmbină elemente regionale și naționale, fiecare activitate este o oportunitate de a sărbători diversitatea culturală. Participăm activ la evenimente locale și naționale, împărtășind bucuria dansului și muzicii tradiționale cu un public larg. Fiecare reprezentație este o poveste spusă prin mișcare și ritm, o invitație la călătorie în inima folclorului românesc și bănățean.

Dansul Tradițiilor – Inima Culturii Noastre

 

Ansamblul nostru reprezintă un pod între trecut și prezent, păstrând vie flacăra tradițiilor noastre. Ne mândrim cu diversitatea repertoriului nostru, care include dansuri tradiționale bănățene, românești și chiar internaționale. Fiecare practică și reprezentație este o celebrare a unității, diversității și bogăției culturale. Prin arta noastră, încurajăm comunitatea universitară să se conecteze cu rădăcinile culturale și să descopere frumusețea inestimabilă a folclorului.

Pas cu Pas, Povestea Noastră Prin Dans și Muzică

Galeria noastră foto și video este un mozaic viu de culori, emoții și momente memorabile. Fiecare imagine și clip capturează esența ansamblului nostru: dinamism, bucurie și autenticitate. Prin fiecare cadru, povestim tradițiile și obiceiurile culturii noastre bogate, invitându-vă să vă alăturați călătoriei noastre pline de energie și pasiune.

 

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Accepta
Decline